marți, 23 aprilie 2013

Orice ajutor conteaza!

Elena a ajuns sa face progrese foarte mari datorita voua.Va rugam sa ne ajutati in continuare sa putem sa-i oferim Elenei cadou de ziua ei terapia de care are nevoie.Este un copil vesel, cu multa vointa sa invete ! Speram ca vom reusi sa invingem! Suntem in impas financiar.Multumim celor care ne-au ajutat ca Elena sa fie cum este acum si anticipat celor care o vor face ca Elena sa se bucue intr-adevar de copilarie alaturi de ceilalti copilasi.A inceput sa se bucure ca poate sa vorbeasca , sa exprime ceea ce simte!

vineri, 19 aprilie 2013

Ne apropiem cu pasi repezi de 7 anisori!

Zilele astea ma gandeam la Elena...mai este putin timp si implineste 7 ani... Tare as vrea sa mai scriu franturi din povestea ei, sa intelegeti efortul meu pentru ea.Incercarile mele, de multe ori disperate de a face ceva mai mult decat o faceam pentru ca ea sa fie bine... Imi aduc aminte avea 2 ani.Ma tot conversam atunci cu multe mamici si imi spuneau ce mult vorbesc puiutii lor..Dar Elena vorbea foarte putin...imi tot repetam in gand..ea nu are nimic..e un copil sanatos, vesel , sociabil..oare ce ii lipseste? ....Timpul trecea...ne apropiam de 3 ani si tot nu vorbea..avea cateva stereotipii pe care eu le puneam pe seama faptului ca nu vorbeste....si uite ca am ajuns intr-un punct in care am fost la o fundatie ( mi-am luat inima in dinti) ....acolo am avut de a face cu o veste foarte grea...Elena are tulburari pe spectru autist...pe verbal era la 8 luni..mental pe la 1 an si jumatate.....Deci se impunea sa incepem cat mai repede terapia ABA..citisem asa multe despre ea...plus ca sunasem in muulte locuri..scumpa..nu aveam acei bani....Ne-au ajutat enorm cei de la fundatie...multumesc si doamnei care a lucrat atunci cu ea..o doamna cu mult suflet , a fost o lupta de 1 an pe comportament...o lupta foarte grea cu tot ce inseamna aceste probleme... A trecut timpul....s-a nascut si Damian...Am facut terapie cu o alta doamna..achizitii foarte multe..Elena progresa foarte mult..Desi orele erau foarte putine si sunt si acum fata de cat are ea nevoie.Am facut o pauza din lipsa banilor lucru ce a tras-o in jos.Cand am reluat am pornit de unde o lasase doamna..chiar mai jos.. Ca sa nu lungesc prea mult..Cand Elena a strigat constient "MAMA" atunci a fost primul mare progres.Apoi sa reactioneze cand o strigai pe nume....si multe alte progrese , iar acum suntem la nivel de" Multumesc mama", la orice i se da, "Imi pare rau" daca a gresit ceva...."Buna ziua" spusa constient afara...suntem spre bine..Ne da pupic toata ziua. Un drum lung, fara resurse..intr-o tara in care totul se rezuma la bani.... Elena este acum asa cum este datorita voua.. La toamna va merge la grupa o intr-o scoala speciala.Sper din inima ca am luat cea mai buna decizie pentru ea! Va rugam sa nu ne uitati! Avem nevoie de tot sprijinul vostru in aceasta lupta foarte grea!

miercuri, 17 aprilie 2013

Vizita la o scoala speciala!

Am fost azi la o scoala speciala din Bucuresti.Va spun sincer ca am plecat placut impresionata.Am stat 1 ora si 30 minute acolo dar sincer m-a impresionat ce dotata era si am discutat si cu niste profesori de acolo care mi s-au parut foarte ok.maine merg si cu Elena sa o vada si sa o cunoasca.Din toamna va merge acolo.Am ajuns la concluzia ca nu pot face experimente pe Elena, nu pot merge pe ideea ca se va adapta alaturi de copilasi la o scoala de masa si va face fata cerintelor de acolo si apoi sa nu faca...D-zeu e sus ca imi doresc ceeea ce este mai bine pentru ea, si eu voi incerca din toamna acolo si vom vedea ce se intampla.Va spun sincer ca acum am ajuns intr-un moment foare greu si nu stiu pe ce cale sa o iau...Eu mai am si un baietel de 3 ani si jumatate care este bine slava cerului si imi este foarte greu cu amandoi sa fac fata la tot ceea ce se intampla in momentul de fata.....Sper ca decizia asta este cea mai buna......!!!

luni, 15 aprilie 2013

Doneaza 2 % pentru Elena!

Pentru ca inca nu am reusit cu asociatia noastra ( mai dureaza), nu ne incadram pana in mai , am vorbit cu doamna Florina-Alina Stan care a promis ca ne va ajuta sa depunem formularele cu 2 % la asociatia dansei.ne-a creeat un cont special pentru noi.Multumesc din suflet !!! Va las aici Datele.Cine mai doreste sa ne ajute o mai poate face! Pe privat va rog sa imi confirmati ca ne donati cei 2 %! ASOCIATIA CATALINA-COPILARIE FURATA CIF 31445734 Cont IBAN RO52RNCB0200131815850002 deschis la BCR -Sucursala Slatina-Olt

miercuri, 3 aprilie 2013

Test portage facut azi!

Am facut azi un test portage! Elena evolueaza destul de bine! Mai are putin si implineste 7 ani!Sa speram ca DD ne va ajuta sa putem sa-i sustinem terapiile in continuare... Data: 03.04.13 Varsa socializare: 6(6 ANI 0 LUNI ) Varsa limbaj: 3.33(3 ANI 4 LUNI ) Varsa autoservire: 4.79(4 ANI 9 LUNI ) Varsa cognitiv: 4.95(4 ANI 11 LUNI ) Varsa motor: 5.08(5 ANI 1 LUNI ) Varsa mentala: 4.83(4 ANI 10 LUNI ) Varsa cronologica: 6.9(6 ANI 11 LUNI ) IQ: 70